Hvordan udfylder man et dagpengekort?
Det er ikke altid helt let at udfylde et dagpengekort. Her får du hjælp.
Hvis du i en periode er ledig, har du mulighed for at få udbetalt dagpenge fra Min A-kasse. Dog gælder der en række regler, førend du kan være dagpengeberettet. Reglerne ser du herunder. Her kan du også læse om de nyeste regler vedr. dagpenge 2021.
Er du blevet opsagt og bor du i Greve, Gentofte, Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Høje-Taastrup, Vallensbæk/Ishøj eller Tårnby/Dragør kommune, så kontakt os! Læs mere her https://min-a-kasse.dk/medlemstilbud/forsogsordning/
Hvis du i en periode er ledig, har du mulighed for at få udbetalt dagpenge fra Min A-kasse. Dog gælder der en række regler, førend du kan være dagpengeberettet. Reglerne ser du herunder.
Hvordan får man dagpenge? For at få ret til dagpenge, skal du opfylde en række krav. Dagpengesystemet skelner dog mellem forskellige måder at optjene dagpengeret på. Der er nemlig forskel på, om du er helt ny i dagpengesystemet, eller om du har fået dagpenge før.
Du optjener dagpengeret baseret på din indkomst, når du er ny i dagpengesystemet. Det betyder, at du har optjent ret til dagpenge, når du har tjent 243.996 kr. (2021-tal) for fuldtidsforsikrede og 162.660 kr. for deltidsforsikrede inden for tre år. Vi kan højst medregne 20.333 pr. måned for fuldtidsforsikrede og 13.555 kr. pr. måned for deltidsforsikrede (2021-tal).
Hvis du tjener 19.000 kr. om måneden, er du 13 måneder om at optjene dagpengeret. (243.996 :19:000)
Hvis du tjener 30.000 om måneden, er det kun de 20.333 kr., der tæller med, og du vil altså være 12 måneder om at optjene dagpengeret.
Har du fået dagpenge før, optjener du som udgangspunkt en ny ret via arbejdstimer i stedet for indkomst.
Du har ret til dagpenge, når du som fuldtidsforsikret har haft fået indberettet 1.924 løntimer for arbejde eller som deltidsforsikret har fået indberettet 1.258 løntimer for arbejde inden for tre år, hvor du har været medlem af a-kassen.
Hvor meget, du får udbetalt, afhænger blandt andet af om du er fuldtids-, deltidsforsikret eller nyuddannet. Læs mere om de forskellige dagpengesatser.
Som hovedregel kan du få dagpenge i to år (3.848 timer) inden for en referenceperiode på 3 år. Referenceperioden er det tidsrum, hvor der kan udbetales dagpenge eller andre ydelser.
Læs mere om dagpengekortet her.
Du forbruger af din dagpengeperiode (på 2 år), når du får udbetalt:
Når du får dagpengeret, får du samtidig en ’beskæftigelseskonto’. Her kan du indsætte timer, du arbejder, og så har du mulighed for at veksle dem til dagpenge. Du kan forlænge din dagpengeperiode med op til et år (1.924 timer) ved at veksle løntimer til dagpenge. En løntime veksles til to dagpengetimer.
Hvis du har haft vikararbejde i 37 timer, kan du vælge at veksle timerne til 74 dagpengetimer, som du kan bruge, når din dagpengeret ophører.
Du har adgang til din beskæftigelseskonto via Jobnet.dk
Hvordan får man dagpenge, når man er nyuddannet? Hvis du er optaget i a-kassen som nyuddannet, har du ret til dagpenge en måned og en dag efter din uddannelse er afsluttet. Hvis du er nyuddannet og ledig, får du udbetalt dagpenge ud fra en fast sats, nemlig dimittendsatsen. Du kan tidligst efter seks måneder få beregnet en ny sats. Det kræver at du i perioden har fået indberettet 3 måneders sammenhængende arbejde.
Du kan læse mere om reglerne for nyuddannede her.
Hvis du skal søge om feriedagpenge, kan du udfylde ansøgningen i Selvbetjeningen. Du kan læse mere under feriedagpenge.
Fra den 1. januar 2020 får du en ny pensionsordning, når du modtager dagpenge men fx også kontanthjælp,førtidspension mv. Ordningen kaldes ’Obligatorisk Pensionsordning’. Den bliver udbetalt som en del af din ATP Livslang Pension, når du når folkepensionsalderen. Beløbet, som bliver indbetalt af staten til din obligatoriske pensionsordning, afhænger af størrelsen på den ydelse, du modtager fra det offentlige. I 2020 indbetaler staten, hvad der svarer til 0,3 pct. af din ydelse, til din obligatoriske pensionsordning.
Læs om obligatorisk pensionsordning her.
Læs om mulighederne for at blive medlem af vores a-kassa og hvad du skal være særligt opmærksom på.
I denne video møder du Lars Bo Christensen, der her fortæller, hvorfor du bør vælge netop Min A-kasse som din a-kasse. Og hvordan du kan få hjælp til jobsøgningen, hvis du mister dit arbejde.
Hvordan udfylder man et dagpengekort?
Det er ikke altid helt let at udfylde et dagpengekort. Her får du hjælp.
Ferie og feriedagpenge – sådan!
Hvordan er det nu med ferie og feriedagpenge? Vi guider dig godt ind i reglerne her.
Det skal du vide som nyuddannet
Svært ved at navigere i dagpengereglerne som nyuddannet? Bliv klogere her.