Hvordan laver man et godt CV?

Her får du tips og en CV skabelon

Der en kunst at skrive et godt CV. Men jobrådgiverne i Min A-kasse er dygtige og har mange års erfaring med netop dette. Og de sidder klar til at hjælpe dig med at få skrevet et godt CV. Formålet med et CV er, at modtageren let kan danne sig et overblik over dine faglige og personlige kompetencer og se, om du har de rette kompetencer til jobbet, du søger. Og hvorfra du har dine erfaringer for at skabe gode resultater i det job, du søger. Dit CV udgør, sammen med din ansøgning, dit jobansøgningsmateriale.

Dit CV skal dog reelt kunne stå alene, fordi det ofte bliver brugt til at sortere mellem flere kvalificerede ansøgere, inden din ansøgning nærlæses.

Det betyder, at dit CV faktuelt beskriver dine job og uddannelse bagud, men at det også tilrettes i erfaringer og kompetencer i forhold til det job, du søger. Har du brug for information om, hvordan du opretter og opdaterer dit CV på Jobnet? Se: Sådan opretter du dit CV på Jobnet – en video-guide

Husk, at jo mere målrettet, læsevenligt og informativt dit CV er, jo bedre er chancen for, at du bliver udvalgt til jobsamtale.

Dit CV – dette skal du huske

Gode råd til at skrive et godt CV

CV står for Curriculum Vitae. Men hvordan laver man et godt CV, og hvad skal det indeholde? Læs med her og bliv klogere.

 1. Hold dit CV kort
  Hvis du ønsker at få tips til at skrive et godt CV, bør du først og fremmest så vidt muligt holde dit CV på to-tre sider.
 2. Ensartet design til CV og ansøgning
  Lav et ensartet layout til dit CV og din ansøgning. Det betyder, at det bliver læst som en helhed. Ikke mindst er det en god mulighed for at vise, at du har sans for, hvad der virker mest præsentabelt.
 3. Brug gerne punktformer
  Bruger du punktformer, skaber du overblik. Fx kan det være en fordel at fremhæve dine kernekompetencer i punktform.
 4. Husk et godt og professionelt billede af dig selv. Brug ikke et billede fra din sidste ferie, hvor du sidder på stranden eller med en drink i hånden. Det vil få dig til at virke uprofessionel, hvilket selvsagt ikke er at foretrække.

CV’et bør indeholde følgende:

 • Resumé
 • Kernekompetencer
 • Erhvervserfaring (nyeste øverst)
 • Uddannelse/kurser (nyeste øverst)
 • IT-kompetencer
 • Sprog (skriv niveau mundtligt og skriftligt)
 • Privat
 • Evt. referencer (husk at afklar med dine referencer, at de vil bruges som referencer)
Hvilken type CV skal du vælge?

Forskellige CV-typer

Vores rådgivere sidder klar til at hjælpe dig med at skrive et professionelt CV, der matcher dig, din erfaring og dine jobønsker – på den bedste måde. Vi kan hjælpe dig med både et kompetence-CV, et kronologisk CV, udvidet visitkort og et video-CV. Se evt. vores gratis CV skabelon.

Sprog og layout i dit CV

Hvilket sprog og layout skal jeg bruge i mit CV?

Det er vigtigt, at dit CV fremstår overskueligt for ham eller hende, der læser det. Hvor din ansøgning kun skal holdes på én side, må dit CV gerne fylde ca. tre – max fire sider. Forsøg at holde det kort og præcist.

Skrifttypen, du bruger, skal være læsevenlig og gerne den samme som i din ansøgning.

På samme måde som med din ansøgning, anbefaler vi, at du får nogen til at læse dit CV igennem. Det er for dumt og ærgerligt at blive valgt fra pga. stave- og slåfejl.

Download gratis CV skabeloner

Gratis CV-skabelon

For at lette dit arbejde, har vi udarbejdet et par standard CV skabeloner, du kan bruge, når du skal til at opbygge dit eget CV. Du kan nemt ændre i vores skabelon, herunder skrifttype, skriftstørrelse, rækkefølge, farver osv. Download Min A-kasses skabelon til et almindeligt CV.

CV’et som udvidet visitkort

Har du lyst til at stifte bekendskab med en lidt anden form for CV, der ikke er så omfangrigt og stift i sin form, som nogle måske oplever? 
Download da Min A-kasses skabelon til udvidet visitkort.

Download gratis ansøgningsskabeloner
Har du brug for sparring med en jobkonsulent?

Hvordan skriver man et godt CV? Få gratis eksperthjælp 

Ønsker du sparring omkring det et skrive et godt CV? Vil du have gennemgået dit CV? Send da gerne dit CV til karriere@minakasse.dk og forklar, hvad du har brug for hjælp til. Eller ring til os på 70 12 37 82.