Møder hos jobcenter og a-kasse

Der er planlagt system opgradering i følgende tidsrum:

Start: 26-09-2023 – 22:00
Slut: 27-09-2023 – 03:00

Tilkøb af medlemskab og services vil være utilgængelige i den periode.

OK

Møder hos jobcenter og a-kasse. Disse samtaler skal du deltage i som nyledig

Især i den første tid af din ledighed skal du til flere møder og samtaler i a-kassen og på dit jobcenter. Nogle samtaler bliver du indkaldt til med en fast tid, og andre skal du selv booke tid til. Det er meget vigtigt, at du får booket samtalerne rigtigt. Det kan du læse mere om nedenfor.

I skemaet herunder kan du få overblik over de møder, du skal deltage i, de første seks måneder, du er ledig. 

Møder med a-kasse og jobcenter de første seks måneder

 

Samtale hos a-kassen

Husk at booke en samtale hos a-kassen

Kort tid efter du bliver ledig vil modtage en meddelelse, hvor du kan se det tidsrum, du skal booke møde med a-kassen indenfor. Det er dit ansvar at booke samtalen til dit møde. Du skal nemlig både til møder hos jobcenter og a-kasse.

Får du ikke booket rettidigt og deltaget i samtalen, har det konsekvenser for din dagpengeret. Du bliver nemlig automatisk afmeldt jobcentret, hvis du ikke har booket en samtale indenfor fristen. De dage du er afmeldt, kan du ikke modtage dagpenge. Så det er vigtigt, at du får booket i tide.

Er skaden sket, kan du få dagpenge igen fra den dag, du igen melder dig som ledig på jobcentret. 

For at gøre det endnu mere kompliceret gælder disse regler kun visse af samtalerne. Ring endelig til os, hvis du er i tvivl om noget.

Du har pligt til selv at booke, når det gælder følgende samtaler:

  • Jobsamtalerne (altså ikke fællessamtalerne) hos jobcentret/anden aktør 
  • De to rådighedssamtaler, der ligger i dit første halve år som ledig hos a-kassen
Samtaler i jobcenter og a-kasse

De forskellige typer samtaler i jobcenter og hos a-kassen

Det er især i det første halve år af din ledighed, at du skal til flere møder.

I dette afsnit kan du få overblik over, hvilke møder, du skal til i a-kassen og på dit lokale jobcenter.

Møde i a-kassen

Inden for to uger bliver du indkaldt til et CV møde, hvor dit CV bliver godkendt og vi udformer ‘krav til jobsøgning’ og ‘Min plan’.

Samtaler i dit lokale jobcenter

I løbet af det første halve år skal du til samtale på dit lokal jobcenter ca. hver måned. På papiret hedder det dog, at der er seks samtaler på jobcentret inden for de første seks måneder. Jobcentret kan derfor vælge at lægge møderne anderledes end ét hver måned. 

Til den første samtale på jobcentret inden for de første 4-6 uger og igen til den femte eller sjette samtale bliver en af Min A-kasses jobkonsulenter indkaldt til at deltage i et såkaldt fællesmøde mellem dig,  jobcenter og a-kasse. Det er op til dig at beslutte, om du vil have en fra Min A-kasse med.
(Vi vil ikke tvinge dig til at tage os med, men vil meget gerne med, så vi kan bakke dig op).

Efter det første halve år, skal du til samtale i jobcentret hver tredje måned. Læs mere på Jobnet.dk

Min A-kasses rolle ved fællessamtalerne

Du er vores medlem, og vi bakker op om dig så godt, vi kan, og der hvor du har brug for det. Derfor kan du vælge at tage en af vores vejledere med til nogle af dine møder med jobcentret. Her fungerer vi som din ambassadør, og er med til at sikre, at vi får os talt frem til noget, der er konstruktivt i forhold til din plan for fremtiden. Det er imidlertid meget vigtigt for os, at du ved, at det er et tilbud, og at du altså ikke er forpligtet til at have os med. 

Rådighedssamtale i a-kassen

Inden for det første halve år, skal du til to rådighedssamtaler i a-kassen. Til rådighedssamtalerne vil der blive fulgt op på ‘krav til jobsøgning’ og ‘Min plan’, som blev aftalt på CV-mødet. 

Tidslinje over møder i a-kasse og jobcenter

Moeder-med-a-kasse-og-jobcenter
Min A-kasse – hvilken rolle spiller vi?

Hvilken rolle spiller Min A-kasse i forhold til dit jobcenter?

Du kan vælge at tage en af vores vejledere med til visse af dine møder med jobcentret. Her kan vi fungere som din ambassadør, der er med til at sikre, at vi får os talt frem til noget, der er konstruktivt i forhold til din plan for fremtiden. Det er imidlertid meget vigtigt for os, at du ved, at det er et tilbud, og at du altså ikke er forpligtet til at have os med. Omvendt er du vores medlem, og vi bakker op om dig så godt, vi kan, og der hvor du har brug for det.

Bliv medlem af Min A-kasse for kun 493 kr./md.

Meld dig ind online eller på tlf. 70123782

Hvorfor skal jeg vælge Min A-kasse?